Badeplasser

Badeplasser

Badeplasser

Det finnes flere flotte badeplasser i Sirdal. Flere av de ligger langs veien, slik at det er lett å stoppe for å ta seg et avkjølende bad en varm dag.

Nesetfossen er en av de meste kjente badeplassene i Sirdal. Gjennom mange år har vannet formet nydelige dype jettegryter omringet av majestetiske fossefall. Her kan du svømme, hoppe, dykke og utforske området i flere timer.

En annen favoritt er Øksendalsvatnet i Øksendal. En vakker og frodig del av Sirdal, med en flott strand, med toalett og volleyballbane som vellaget har etablert. 

Det finner også flere flotte strender i Sirdal hvor de fleste ligger langs elven Sira. Du finner blant annet badestrender både på Tonstad (Sirdal kulturhus og i Sirdalsvatnet), Lindeland camping, Tjørhom, ved Ålsheia og Fidjeland.

Er du av den eventyrlystne typen finner du også utallige fine badeplasser på fjellet. Ta en pause langs Suleskarvegen (Fv 987/337), Hunnedalen (Fv 45), Gyadalen/mot Helleland (Fv 42) eller veien til Kvinesdal/Evje (Fv 42).

Vannpark 
Sirdal Resort har en vannpark som inneholder to elementer. Isfjellet, som er 4,5 meter, i tillegg til et lengre element med fire «armer». Vannparken finner du rett ved vår badestrand like ved Høyt og Lavt Sirdal i Hulderheimen. Her kan man kose seg i vannet i timevis, og du er garantert en vannvittig gøy opplevelse. Vannparken er helt gratis å bruke, men all bading foregår på eget ansvar. 

Like ved Sinnes Fjellstue og rundkjøringen på Sinnes, er det en vannpark i Sinnesvatnet. Det er to elementer, en vegg og en "matte". Parker på motsatt side av veien og Sinnesvatnet, inn mot Ålsheia. 

Det har blitt opparbeidet et flott badeanlegg ved kulturhuset og fotballbanene på Tonstad. Her kan du enten nyte late dager på stranden, eller oppleve vannmoro i vannparken.

En bes ta hensyn til lokale regler ved alle badeplasser.