Badeplasser

Badeplasser

Badeplasser

Det finnes flere flotte badeplasser i Sirdal. Flere av de ligger langs veien, slik at det er lett å stoppe for å ta seg et avkjølende bad en varm dag.

Nesetfossen er en av de meste kjente badeplassene i Sirdal. Gjennom mange år har vannet formet nydelige dype jettegryter omringet av majestetiske fossefall. Her kan du svømme, hoppe, dykke og utforske området i flere timer.

En annen favoritt er Øksendalsvatnet i Øksendal. En vakker og frodig del av Sirdal, med en flott strand, med toalett og volleyballbane som vellaget har etablert. 

Det finner også flere flotte strender i Sirdal hvor de fleste ligger langs elven Sira. Du finner blant annet badestrender både på Tonstad (Sirdal kulturhus og i Sirdalsvatnet), Lindeland camping, Tjørhom, ved Ålsheia og Fidjeland.

Er du av den eventyrlystne typen finner du også utallige fine badeplasser på fjellet. Ta en pause langs Suleskarvegen (Fv 987/337), Hunnedalen (Fv 45), Gyadalen/mot Helleland (Fv 42) eller veien til Kvinesdal/Evje (Fv 42).

Vannpark 
Sirdal Resort har en vannpark som inneholder to elementer. Isfjellet, som er 4,5 meter, i tillegg til et lengre element med fire «armer». Vannparken finner du rett ved vår badestrand like ved Høyt og Lavt Sirdal i Hulderheimen. Her kan man kose seg i vannet i timevis, og du er garantert en vannvittig gøy opplevelse. Vannparken er helt gratis å bruke, men all bading foregår på eget ansvar. 

Like ved Sinnes Fjellstue og rundkjøringen på Sinnes, er det en vannpark i Sinnesvatnet. Det er to elementer, en vegg og en "matte". Parker på motsatt side av veien og Sinnesvatnet, inn mot Ålsheia. 

En bes ta hensyn til lokale regler ved alle badeplasser.