Kvæven, 4443 Tjørhom
+47 466 38 108

Vinteraktiviteter

SIRDAL GIR DEG GODE VINTEROPPLEVELSER!

I flere tiår har Sirdal vært en kjent vinterdestinasjon sør i Norge. Her finner man både utallige langrennsløyper, flere skitrekk, fantastisk natur og ikke minst er det snøsikkert.
Klikk deg inn på de forskjellige linkene for å lese om tilbudene i Sirdal

#

Langrenn

Med ca 200 kilometer med tråkkede løyper spredd over hele Sirdal har man nok av plass til å kose seg i sporet. Her finner man flere løyper i ulik vanskelighetsgrad, både korte og lange turer.
Så fyll sekken med kvikk lunsj og appelsin, finn frem skiene og kom deg ut på tur i nydelige omgivelser.
Husk å forlat løypen slik du ønsker å finne den.

#

Alpint

Sirdal er kjent for å være den foretrukne skidestinasjonen til Rogaland. Med 4 skitrekk fra nord til sør i dalen har man mye å velge mellom. Samtlige skitrekk tilbyr utleie av ski, og har egne barneområder og varmestuer hvor man kan ta seg en pause.

#

Aking

Ønsker barna et alternativ til skigåing kan aking være det som får de ut i snøen. Ta med dere akebrettene og finn en passelig bakke, så er det bare å sette i gang. En morsom aktivitet uansett alder.
Vær oppmerksom på at det ikke er trygt å renne på akebrett i skiløypene, eller nær trafikkerte veier.

#

Sirdal Huskyfarm

Sirdal Huskyfarm nede ved Rutleneset, omtrent midt i Sirdal, tilbyr en rekke spennende aktiviteter, blant annet hundekjøring.
Odd Kvinen og familien har drevet med polarhunder i over 30 år, i tillegg er de lidenskapelig opptatt av naturen og de ressursene den har å tilby. Ønsker du opplevelser litt utenom det vanlige, enten for familien, vennegjengen eller for arbeidsplassen din, er Sirdal Huskyfarm stedet å besøke. Her får du ekte og unike opplevelser i vill og vakker natur.

For mer info besøk Sirdal Huskyfarm sine hjemmesider her

#

Hytte til hytte

Både Statskog og Stavanger Turistforening har flere hytter i Sirdal og fjellområdene rundt som det er mulig å leie. Disse hyttene er tilgjengelig både vinter, så vel som sommer. Det anbefales å planlegge godt på forhånd før man legger på tur, og husk fjellvettreglene.

#

Toppturer

Høye snødekte fjell finner man masse av her i Sirdal. Og hvorfor ikke da nyte nysnøen på randonee ski?
Det blir mer og mer populært å ta seg frem gjennom nysnøen og opp til fjelltopper. Hør deg rundt med lokalkjente før du legger ut på tur, og sjekk værforholdene og skredfaren.
For tips til hvor du kan gå på topptur på ski, sjekk ut siden www.frikjoring.no/trips.
Her må du trykke deg inn på «Vestlandet» og «Ryfylkeheiane» for å få opp Sirdal.

X