Sirdal Skimaraton er et resultat av en visjon og gamle ønsker. Rennet ble skapt fordi vi ønsket å skape en lokalt, flott skimaraton i Sirdal, i lokale gode løyper, med start og mål i Sirdal, enkel praktisk logistikk og mye ekstra innhold. En hyllest til langrenn i Sirdal og Sirdal som fritidsdestinasjon.

Ønsker om et renn som passer alle fra eliten, til aktive, til mosjonisten og til nybegynneren. En tungt og krevende skimaraton for de aller tøffeste, til fin utfordring med halvmaraton og så en sosial trimklasse med valgfri lengde og ingen tidtaking. Denne visjon ble realisert og levert første gang i 2012.

Sirdal Skimaraton er i dag et arrangement med mye innhold. Hovedrennet i klassisk stilart har 45km (helmaraton), 23km (halvmaraton) og trimklassen som har valgfri lengde og ingen tidtaking.

Med 45km lengde, småkupert, en god del høydemeter og noen høye sluttider så er dette regionens tøffeste skirenn. Sirdal Fristil er på 10 km og går i fristil. Utenom skirenn arrangeres en del kurs i skiteknikk hvert år.

Populære kvelder med sportslig foredrag og barmarkskurs kommer også.