Kvæven, 4443 Tjørhom
+47 466 38 108

Sommeraktiviteter

SIRDAL GIR DEG GODE SOMMERAKTIVITETER!

#

Høyt og Lavt Sirdal

Sirdal Høyt og lavt har 6 løyper, 2 oransje, 1 grønn, 2 blå og 1 røde. Vi åpnet parken i september 2018. Vi har mange forskjellige hinder, med bla og røde. en via ferrata i den ene løypen som eneste høyt og lavt parken. Vi har også 7 zipliner. Her er det noe for hele familien. I tillegg til klatreparken er det også åpen kafe og ikke minst Mountain Cart som nærmeste nabo.

#

Sirdal Huskyfarm

Omtrent midt i Sirdal finner man Rutleneset og Sirdal Huskyfram. Ca 10 minutter sørover fra Sinnes, og 20 minutter nordover fra Tonstad ligger Sirdal Huskyfarm plassert inne i skogen. Veien inn er godt merket med skilt.

Med over 30 års erfaring med hunder, har Odd Kvinen og familien bygget opp en bedrift som tilbyr alt fra teambuilding til gårdsbesøk. Hva med å ta med familien, venner eller kollegaer på en spennende dag i Sirdal. Sirdal Huskyfarm tilbyr tilpassede opplegg til hver en anledning.
Booking direkte hos Sirdal Huskyfarm på:

#

Golf

Sirdal Fjellgolf ble åpnet 1. september 2007, og er lokalisert på Kvæven. I grønne, flotte omgivelser finner du en 9 hulls golfbane, samt treningsbane og fotballgolf. Klubben består av 130 medlemmer, og flere medlemmer er velkomne. Det arrangeres også flere turneringer på banen som det er mulig å delta i.

Hovedbanen er åpen fra og med 15. mai til og med 15. oktober så fremt det ikke er snø på banen.

For mer informasjon besøk Sirdal Fjellgolf her:

#

Vandring

Høye fjell og dype daler omringer Sirdal. Naturen er variert og full av overraskelser. Mulighetene er mange når man tar seg rundt i Sirdal til fots. Man kan gå i en av de mange merkede turløypene eller man kan velge å oppleve naturen ved å gå sine egne veier. Man kan oppleve alt fra store varder, flyvrak fra andre verdenskrig til gamle gruver. Hvis man er heldig kan man få et glimt av ryper, elg og andre dyr som lever fritt her i naturen.

Ved overnatting er allemannsretten gjeldene, og det er mulighet for å leie en av de mange hyttene til Stavanger Turistforening eller Statskog.

#

Fiske

Elven Sira renner helt fra nord til sør i Sirdal, og her finner man mange fine fiskeplasser.

Alle over 16 år må kjøpe fiskekort for å fiske i Sirdal. Både fiskekart og fiskekort kan kjøpes på Turistinformasjonen på Kvæven, GP på Svartevatn og Fjelbutikken i Suleskard. På Tonstad kan fiskekort kjøpes på Tonstad Motorservice. Fiskekort kan også kjøpes via SMS.

Fiskekartet inneholder beskrivelse av syv områder i Sirdal. Njardarheim, Øyarvatn, Sira, Store Kvihei, Storavatn, Mydland og Øksendal. Statskog tilbyr fiskekort for Njardarheim.

#

Mountain Cart

Mountain Cart er en morsom og spennende aktivitet for hele familien! Det er en trehjulssykkel med bremser på begge bakhjul, og farten kan enkelt tilpasses etter forholdene. Mountain Cart krever ingen forkunnskaper og er like gøy for både barn og voksen. Løypene ligger i Tjørhomfjellet rett ved kafeen i Hulderheimen hvor man kan ta en matpause og fortsette å kjøre etterpå!

#

Klatring

Sirdal har flere større klatrefelt med mange klatreruter av ulik vanskelighetsgrad.
De største klatrefeltene finner du i Hunnedalen, Sirekrok og på Liland.
Har du Sirdal som base kan du ta dagsturer til Setesdal, Gloppedalen eller Kjeragmassivet og klatre der.

For mer info les mer her:

#

Hytte til hytte

Både Statskog og Stavanger Turistforening har flere hytter i Sirdal og fjellområdene rundt som det er mulig å leie. Disse hyttene er tilgjengelig både sommer, så vel som vinter Det anbefales å planlegge godt på forhånd før man legger på tur, og husk fjellvettreglene.

#

Toppturer

Sirdal byr på vill og vakker natur. En av de beste måtene på å oppleve Sirdal og å nyte spektakulær utsikt er å gå en av de mange toppturene som finner her.

Sirdals Seven Summits er syv fjelltopper som absolutt bør oppleves. Disse fjelltoppene har varierende vanskelighetsgrad og byr på mange nydelige naturopplevelser. I boken «Vandring i Sirdalsheiane», som fås kjøpt i Turistinformasjonen og butikkene, finner man beskrivelser av turene. For beskrivelse kan man også ta en kikk her:

#

Aktiviteter

  • Kanoutleie
  • Sykkel
  • Museum
  • Minigolf
  • Volleyball
  • Badebasseng
  • Fotballgolf
  • Sjakk
X