February/13/2022

Det snør ikke skispor - Sirdalsløyper

Det snør ikke skispor - Sirdalsløyper

Det beste for kropp og sjel, er å komme seg ut i flotte og nykjørte skispor. Det ligger mye innsats bak for å få lagd gode og faste løyper. Blant annet bruker løypekjørerne scooter og matte i starten av sesongen, for å få ett underlag og fast såle. Og med lite snø som i fjor, legger løypekjørerne ned en stor innsats for å få til løyper gjennom hele sesongen.

Vi har treårige avtaler med løypekjørerne, og har nå inngått nye avtaler for neste periode. Dette er vi veldig takknemlig for. De stiller opp hver helg og i ferier, for at vi andre skal ha mulighet for mye skiglede og folkehelse, stor takk til de.

For å finansiere løypekjøringen for allmenheten må det til ett spleiselag mellom kommunale og private aktører. Kommunestyret i Sirdal vedtok den 14. oktober å øke den kommunale støtten med 180 000 kroner, til kr. 1.173 000 de to neste sesongene, til løypene i Sirdal.

De private aktørene som bidrar er fastboende, campingturister, hyttefolk og næringsliv. Sirdalsløyper øker frivillig løypebidrag denne sesongen til kr. 800, Det er også noen som har løypeavgift tinglyst i kontrakten sin, og de betaler 650,- + mva. Sirdalsløyper skulle ønske at flere ble med på dette flotte spleiselaget, også næringslivet. Betalingsviljen varierer, noen hyttefelt ligger rett oppunder 100%, mens andre er nede på 60 %. Kanskje det må til en konkurranse mellom hyttefeltene? 😊 Vi har også vippsordning for dagsturister som det er opplyst om på en del parkeringsplasser.

Vi er avhengig av godt samarbeid med både velforeninger og hytteeiere. Det hadde spart oss for mye tid og ressurser om dere informerer oss om nye eiere ved hyttesalg, eller nye hytter. Så herved er utfordringen gitt til både hytteeiere, velforeninger og utbyggere.

Været kan vi ikke gjøre noe med dessverre, men vi gjør så godt vi kan ut fra rådende forhold gjennom sesongen. I høst har det blitt kilt stein noen steder, slik at det skal la seg gjøre å kjøre på mindre snø, uten at kostbart utstyr på maskinene blir ødelagt. Vi har erfart de siste sesongene at ved lite snø, er det anleggsveiene som er mulige å få kjørt tidlig. Ute i terrenget kreves det mye mer snø. En stor tråkkemaskin trenger en del mer snø, enn vi som glir oppå nysnø på kun ski.

Vi har og en utfordring i starten av Jogledalen, der snøen ofte blåser eller regner bort, så det var stopp der i fjorårssesongen. Dette gjelder flere av høyfjellsløypene. Falkedalsløypa blei klargjort til påsken i fjor, men når finværet kom, var snøbruene tatt av mildværet dessverre.

I sesongen som var ble det observert mye folk i løypene som opplever stor skiglede. Selv om det i en periode var veldig kaldt, koser folk seg i løypene. Det var magiske forhold når sola skinte i rimfulle trær, og en hørte det formelig knirket i den kalde snøen. Vi er like spent som dere hvilket ordtak som slår til, om mye rognebær gir mye eller lite snø? Vi krysser alt for at det blir godt med snø, med flotte spor hele skisesongen.

Vi vil takke alle som kommer med hyggelige meldinger og innspill. Og spesielt tusen takk til alle de som fant fram fakturaen eller vippset ekstra på slutten av sesongen i fjor.  Det kom godt med.

Lone Stormoen startet i 80% stilling som daglig leder den 15. november, og ønsker som sagt tett kontakt med velforeningene og andre. Minner også på hjemmesida vår www.sirdalsloyper.no, der du bl.a finner informasjon om løyper og turer, både vinter og sommerversjon.

Og oppdatert informasjon om løypekjøringen: skisporet.no

VIPPS – så blir det skispor!
#81247

news

March/21/2024

Easter Holiday Sirdal 2024

Påskeferie Sirdal 2024

February/25/2024

Vinterferie Sirdal 2024

Vinterferie Sirdal 2024

August/14/2023

Sirdalsdagane 2023 PROGRAM

Sirdalsdagane 2023 PROGRAM