Kvæven, 4443 Tjørhom
+47 466 38 108

Langrenn

Med ca 200 kilometer med tråkkede løyper spredd over hele Sirdal har man nok av plass til å kose seg i sporet. Her finner man flere løyper i ulik vanskelighetsgrad, både korte og lange turer.
Så fyll sekken med kvikk lunsj og appelsin, finn frem skiene og kom deg ut på tur i nydelige omgivelser.
Husk å forlat løypen slik du ønsker å finne den.

Sirdalsløyper

Sirdalsløyper SA er et selskap med allmennyttig formål som vedlikeholder og utvikler langrennsløypene mellom Ousdal og Fidjeland. På nettsiden deres finner du all nødvendig informasjon om de forskjellige løypetraséene, løypestatus og isforhold.

Løypebidrag

Liker du de fantastiske løypene vi har her i Sirdal? Ønsker du å bidra til vedlikehold og videreutvikling?

Du kan både som hytteeier, campingvogneier, fastboende, næringsaktør og dagsturist bidra.

Løypeoversikt og Løypestatus

For oppdatert løypestatus klikk her:

Sirdal Skimaraton

Sirdal Skimaraton er et resultat av en visjon og gamle ønsker. Rennet ble skapt fordi vi ønsket å skape en lokalt, flott skimaraton i Sirdal, i lokale gode løyper, med start og mål i Sirdal, enkel praktisk logistikk og mye ekstra innhold. En hyllest til langrenn i Sirdal og Sirdal som fritidsdestinasjon. Ønsker om et renn som passer alle fra eliten, til aktive, til mosjonisten og til nybegynneren. En tungt og krevende skimaraton for de aller tøffeste, til fin utfordring med halvmaraton og så en sosial trimklasse med valgfri lengde og ingen tidtaking. Denne visjon ble realisert og levert første gang i 2012.

Sirdal Skimaraton er i dag et arrangement med mye innhold. Hovedrennet i klassisk stilart har 45km (helmaraton), 23km (halvmaraton) og trimklassen som har valgfri lengde og ingen tidtaking. Med 45km lengde, småkupert, en god del høydemeter og noen høye sluttider så er dette regionens tøffeste skirenn. Sirdal Fristil er på 10 km og går i fristil. Utenom skirenn arrangeres en del kurs i skiteknikk hvert år. Populære kvelder med sportslig foredrag og barmarkskurs kommer også.

Sesilåmi

Sesilåmi er et 53 kilometer langt tradisjonsrikt turrenn i Sør-Norge hvor høyeste punkt er 1 000 meter over havet. Rennet går fra høyfjellsterrenget i Brokke i Setesdal og over naturvernområdet Setesdal Vesthei Ryfylkeheiene før målgang ved Sinnes Skule i Sirdal. Sesilåmi har blitt arrangert siden 1976 hvor Mette Hjorth ble beste kvinne med tiden 4:51:48 og Ånund Eldhuset ble beste mann med tiden 3:28:11. I 2007 satt sirdølen Svein Tore Sinnes løyperekord med sine 2:13:12, mens Jorunn Øye holder rekorden for kvinner med tiden 2:39:49.
Sesilåmi blir avholdt hvert år i mars måned.

Skiutleie

HAUGEN CAMIPING OG HYTTEUTLEIE
På Haugen camping og hytteutleie kan man leie nødvendig utstyr til langrenn.
Dette avtales på forhånd med Åge Haugen på telefon: +47 915 82 111
For mer info se hjemmesiden til Haugen camping og hytteutleie:

X